По повод денот на Албанското знаме во Лабуништа се развиори Албанското знаме.

0

По повод денот на Албанското знаме , денес на свечен начин (пригода) во присуство на претставници на локалните институции и функционери, како и присуството на градоначалникот Зијадин Села, беше подигнато Албанското знаме на јарболот кој веќе извесен период беше поставен во центарот на оваа населба.

Во текот на оваа свеченост,  пред присутните граѓани и гости беа изведени културно-драмски активности како и рецитали на Албански јазик од страна на учениците кои своето образование го изведуваат на Албански јазик, во ОУ -Мурат Лабуништи.

Свеченоста беше збогатена со изведување на допонителни активности на учениците кои ги посетуваат драмските секции-активности на оваа училиште со изведување на одредени песни и други содржини од образовниот систем, непосредно во школскиот двор на оваа училиште.

Во прилог на овој пост ви прикажуваме дел од забележаните фотографии.

 

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име