мекејн

Мекејн: САД да ги вооружуваат Украинците

мекејн

Американскиот сенатор Џон Мекејн оцени дека САД треба да им испратат оружје на Украинците и да се воведат нови санкции за руската економија поради спречување на руското ширење во регионот.

- Неопходно е САД да дејствуваат многу посилно по растот на тензиите во источниот дел на Украина. Немирите во источна Украина се резултат на неуспехот на САД да направат што било значајно, откако Русија го припои Крим, што беше предвидливо, посочи Мекејн.

Тој наведе и дека САД и Европа треба да воведат „многу сериозни“ санкции кон Русија.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 + = six