dubai-turskish

DUBAI TV во Турскиот информативен интернет простор

Од Архивата на Дубаи Портал, објавено на 24.април 2014 година

Почитувани. денес во редакцијата на Дубаи Портал, ни пристигна информација со која се потврдува дека  кратката видео репортажа од учеството на РУМЕЛИЈА – ТКНЦ  на годинешната Манифестација “ Македонија наш дом“  имаше интерес и  веќе е објавена и во дневен печат ( турски весник), а се разбира истата е и превземена и од страна на одреден број на Турски  интернет веб страни, што уште еднаш ја потврдува професионалноста и се разбирапочетокот за   соработката на Дубаи Портал  (Дубаи ТВ ) и со останатите информативни портали низ светот.

Dubai - Turcija

Како што и горе напоменавме ова е и еден вид почеток на меѓусебна соработка , како и  промоворање на ДУБАИ ТВ  надвор од интернет границите на Македонија, преку своја репортажа со што се потврдува соработката и на меѓународно ниво, и се разбира овој пат преку оваа репортажа претстави постоењето на Торбешката етничка заедница од Македонија.

Од тие причини сакавме оваа за нас радосна вест да ја споедилеме со сите вас, и уште еднаш да, и како поттик да ни биде за понатамошна соработка.

Во оваа пригода , би сакале да им се заблагодариме на Румелија – Торбешки културно-научен центар, (претседателот на ова здружение) како и сите оние кои помогнаа односно ни ја дадоа својата доверба во реализацијата на оваа видео репортажа и можноста ДУБАИ ТВ да продре на просторите и во Турција, а со тоа исто така (иншала) и да најавиме скорешна посета на овие Турски медии преку кои уште еднаш ќе биде продлабочена нашата соработка, како и претстави постоењето на Торбешката етничка заедница во Македонија, како и размена на различни информативни информации.

Во прилог во доставуваме линк од еден од турските печати каде е објавена нашата репортажа (вест) и соработка:

http://pomakajans.com/pomaklarin-sesi-gazetesi-turkiye-sinirlarini-asti/279/

Со почит! Ваш Дубаи Портал ( ДУБАИ ТВ)

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ five = 12

%d bloggers like this: