Итрите ционисти и лудите исламисти – Дек(A)шер колумна за в торба

0
Пишува: Шериф Ајрадиноски

 Дек(A)шер колумна за в торба
Јас (не)мислам така јас имам ст(р)ав

Итрите ционисти и лудите исламисти

Овој наслов на најдобар можен начин го илустрира ова денешно лудило на кое сме сведоци. Инквизиција е премногу лесен и благ збор за да се именува така ова што се сличува во последно време, особено од оној фамозен 11 септември, кога беа срушени кулите близначки во Њу Јорк. Од тогаш се роди едно ново близначко братство помеѓу ционистите и тн. исламисти. Братство на злото од кое косата се дига на секој нормален и здраворазумен човек.

Кулминација на тоа зло се последните сатанистички ритуали на театарско обезглавување, крвавиот театар во Париз и јавното спалување на јорданскиот пилот Муаз ал Касабех од страна на ционистичкиот Идиш или тн. „Исламска држава“ или „Исламски калифат“.

Велам ционистичкиот Идиш, затоа што оваа злосторничка банда ги узурпира, со цел да ги девалвира, сатанизира и оцрни во очите на целата светска јавност поимите исламска држава, џихад, шеријат и се она што има префикс или суфикс „исламски“, а најмногу исламот како религија и муслиманите. Најголеми штети од нивниот „џихад“ трпат токму муслиманите низ целиот свет. А ако малку се подразмисли логички и трезвено, не е тешко да се види под чија режисерка палка делуваат тие кретени. Но какво фајде од логичкото и трезвено размислуање кога јавното мислење, креирано од медиумите, од кои најголемиот процент „смрдат“ на ционизам, се шири како брзометастазирачки рак. Што фајде од тоа што денес и врапчињата рарзбраа дека кулите близначки се (не)дело на ционистичка завера, а не на оној брадест старец со име Бин Ладен, кого на снимки го гледавме како со бастун се движи по планините низ Авганистан. Огромен број муслиманите низ светот, со својата инфериорност, комплекс на пониска вредност и нерационалната омраза спрема Америка и Западот го величеа како голем „џихадиист“, кој ќе ги избави од „ропство“. Некои дури почнаа да се облекуваат како него! Идол! Аман ја Рабби!

Тоа што никој не го видел во џамија, не видел некоја негова хуманитарна акција карактеристична за богатите муслимани, или нешто слично, а гледавме слики кои укажуваат на неговите присни односи со семејстово Буш од чија политика страдаа милиони муслимани во Авганистан, Ирак, а Бога ми и во Америка и Европа, тоа нема врска. Кој ќе мисли на тоа? Циа и ционистичките медиуми ќе мислат и тие ќе ни го кројат јавното мислење!

Што фајде што набрзо се покажа кој стои зад крвавиот театар во Париз. Ротшилдови го купиле Шарли, онака случајно! А Франција се дрзнала да најави признавање на Палестина! Е, не може тоа така. На Франција да и се заканува исламизација а таа да ја признае Палестина! Има да плати за тоа, а светот нека види со кого си има работа. Тоа е пораката. За жал актерите на тој крвав театар се муслимани. Барем носат муслимански иминња. И никој не пишува дека тоа се Французи кои можеби Палестина не можат ни на карта да ја пронајдат, а од исламот знаат само тоа што им се сервира од „другата“ страна. Да го знаат изворно, белки ќе сватат дека ликот и делото Аллаховиот пејкамбер Мухаммед а.с. не се брани на таков начин. Ќе ја знаат и Аллаховата закана иречена во Кур’анот „Кој ќе убие еден недолжен човек, како да го убил целото човечанство“ и дека за таквите нема Џеннет. Има само џеннемски оган.

Последниот инквизиторки театар со палењето на жив човек само ја потврди претпоставката дека т.н. Исламска држава и т.н. Исламски халифат, не само што не е исламски, бидејќи само Аллах е тој што може да казнува со оган, туку дека е ционистчки и инквизиторски. Ционистички е затоа што со зборови прокламира некава исламизација на Европа, а со делата работи на остварување на морбидната идеја за голема ционистичка држава од Багдад до Египет. Исламската пракса, посланиковата пракса и праксата на вистинските Халифи била поинкава. Нека се потсетат сите на примерот на Халифата Омер обн Хаттаб и неговото освојување на Ел Кудс-Јерусалим.

Она што го прават тие, односно она што го прикажуваат белосветските медиуми, оној крвав и морничав театар, не е исламска пракса. Тоа е ционистичка и инквизиторска пракса. Да се запали жив човек, а тоа да се прави во име на исламот, калифатот, е неприфатливо и надвор од здравиот разум и логока. Уште попарадоксално е ако тоа некој го смета за херојство, за џихад. Тоа е непознато за вистинските муслиманите! Уште помалки за вистинските халифи.

Тое го правеле идолопоклониците на Немруд врз прататкото на Објавените вери (једеизмот, христијанството и исламот), Ибрахим а.с. (Абрахам, Аврам). Нивниот мотив за сплаување на Ибрахим бил одмазда за неговото напуштање на „прадедовската“ вера и објавата на нова. Спалувањето се споменува како казна која постоела во семитската култура пред објавувањето на Тевратот-Тората. Се споменува и во Библијата како вавилонска казна. За тие што малку повеќе се упатени во историјата на ционизмот не треба да се споменува дека Вавилон е денешен Ирак и Багдад, и дека псевдонимот на оној брадат терорист (не)сличајно е Багдади.

Треба само да се напомене и тоа дека спалувањето не е исламска туку инквизиторска казна, која ја започнале римските цареви во четвртиот век, а кулминацијата ќе ја доживее во средниот век под мотото „борба против еретиците“ и ќе трае се до 1808 год. кога официјално ќе ја укине Наполеон. Тоа е рожба на средновековната црква која низ историјата ги гони прогресивните луѓе и идеи, од неа неречени „еретици“ и „еретички движења“ како богомилството и другите реформаторски движења. Најпознати такви „еретици“ кои биле запалени на клада се богомилскиот водач Василиј, осуден од Византиската црква и запален на клада во Константинопол, во 1111 год. од страна на византискиот цар Алексеј Комнен и чешкиот реформатор Јан Хус, прогласен за „еретик“ од католичката црква и запален на клада, во 1415 год. во Констанца. Интересно е тоа што за спалувањето на Јан Хус, во име на Католичката црква, на преодот во новиот милениум(декември 1999 год.), лично се извина папата Јован Павле. Со закаснување од 594 години. Вселенскиот патријарх од Истамбул се уште не се извинил за спалувањето на Василиј, иако помина речиси еден милениум, 904 години. Се прашувам има ли некој да го спречи ова сегашно лудило на Блискиот исток кое го прават овие т.н. исламисти? Да имаше Халиф, ама вистински, не како оној агент на Мосад наречен Багдади, немаше ни да дојде до ова дереџе. Во отсуство на таков авторитет мислам дека сите муслимани треба да се оградат од ваквите „џихадиси“, “исламисти“. Затоа што нивниот суфикс „исти“ нема никаква врска со коренот џихад и ислам. Повеќе има врска со коренот цион и нивните инспиратори, налогодавачи и шефови, ционистите, со кои навистина се исти. Соа таа разлика што првите, ционистите, се итри и тајно работат на идејата за голем Израел од Еуфрат до Нил, а вторите се луди и јавно работат против исламот и муслиманите од Машрик до Магриб! Заради нив муслиманите постанаа глинени гулаби за отстрел и жртвени јагнинја чија што литар крв е поевтина од литар нафта.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име