Со делото “Геноцид над Богомилите“ на нашиот колумнист Шериф Ајрадиноски, Торбешкото ехо стигна и во Баку – Азербејџан

0

Почитувани, со гордост сакаме да ја споделиме оваа вест со вас, односно успехот на нашиот колумнист и сограѓанин г-дин Шериф Ајрадиноски, кој со своето дело “ Геноцид над Богомилите“ се претстави на овогодинешниов симпозиум во Баку, Азербејџан.

На покана на представници на организацијата на оваа манифестација :

1st INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GENOCIDES OF HISTORY: FACTS, REALITIES, FALSIFICATIONS

MIRAS Social Organization in Support of Studying of Cultural Heritage

Во присуство на представници на повеќе организации беше прочитано и неговото дело поврзано со геноцидот над Богомилите.

Делото е пишувано на Македонски и Англиски јазик, и веќе од понеделник ќе го има во печатена форма.

Во прилог на оваа наша вест Ви го презентираме неговото дело, како и линкот поврзан со одржувањето на ова манифестација.

 Делото на г-дин Шериф Ајрадиноски  ( Македонска верзија ) : Геноцид-над-богомилите

Интернет страна на симпозиум : 1st INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GENOCIDES OF HISTORY

 

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име