Злосторничкиот режим на Башар ал-Асад со уште еден масакр над Сириските муслимани

Stravične slike jučerašnjeg pokolja kojeg je izveo Bashar Asad nad sirijskim muslimanima

Авијацијата на злосторничкиот режим на Башар ал-Асад направи нов масакр во градот Думе. Во овој злосторнички напад погинале повеќе од 100 луѓе, а околу 200 се ранети, според она што го пренесоа активистите од лице место. Тие потврдија дека ракетно воздушниот напад е извршен на пазарот во срцето на градот. Од друга страна во деловите на Дамаск, Кудсаја и Хамат му се аканува хуманитарна катастрофа, бидејќи  половина милион луѓе заради блокада, изложени се на најголеми закани и страдања.

11896240_514645622036609_1571492647794377744_n
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 9 = eighteen

%d bloggers like this: