Мини Колумна: Погледај дом свој, анѓеле…..!

0
Пишува: Шериф Ајрадиноски

Мини Колумна: Погледај дом свој анѓеле…..!

Напад на Кулите близначки во САД! 14 години потоа.

На денешен ден пред 14 год. се случи терористички напад на Њујорк и Америка. Ден после кој светот не е ист. “Борбата против тероризмот сеуште трае”: Така велат протагонистите на “Новиот светски поредок” и лажните борци за човекови права.

Јас не мислам така, јас имам ст(р)ав. И ачик, отворено ќе го кажам тој ст(р)ав!
Борбата против тероризмот всушност е борба против исламот и муслиманите!

Тероризмот од тогаш навака “цвета” и расте како печурки после дождот, а муслиманите и таканаречените исламски држави ги снемува од лицето на зењата како еднодневните мушички пред зајдисонце-пред акшам.
Има ли уште некоја будала која верува дека оној “брадати старец” Осама Бин Ладен, кого го гледавме по медиумите како со стап се крепи низ камењата во некои вукојебини по авганистанските планини беше кадар да изврши таков софистициран напад?

Има ли уште некоја будала која мисли дека неговиот “наследник”, Ал Багдади е вистински Халифа а неговата монструозна организација со Име “Исламска дрžава” има нешто заедничко со исламот?

Ако има такви би им препорачал едни стихови кои гласат:
Погледај дом свој анѓеле, скини паучину с очију

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име