vijest-20101_792_5508

Опсадата на американскиот федерален комплекс на просторот на паркот на природата во сојузната држава Орегон ескалира – имено, како истакнуваат од американскиот ФБИ, приведен – фатен бил лидерот на групата која ја започнала окупацијата, Ammon Bundy, меѓутоа при акцијата и приведувањето дишло и до огнена пресметка пришто една особа била убиена.

Како пренесув СНН, полицијата сопрела две возила на пат недалеку од локацијата која се наоѓа под окупација на милитантите. Во едно од возилата бил и водачот Ammon Bundy, четири особи се проведени, меѓутоа две лица пружиле отпор LaVoy Finicum и братот од Ammona Bundy, Ryan Bundy. Finicum е убиен додека Ryan Bundy е ранет. Не е познато кој прв отворил оган.

Фотографија на убиениот LaVoy Finicum

Подсетуваме, Bundy и неговите милитанти веќе долго време под окупација го држат федералниот комплекс тврдејќи дека нема да се повлечат додека властите на фарметите не им ги дадат правата кои според зборовите на Bundy и неговите приврзаници им се скратени-одземени.

Ова приведување, како и убиството на едно лице, би можело да доведе до уште поголема есклација на тензиите, нешто што американските власти под секоја цена настојуваат да го избегнат.

Подетално за овој настан во САД,  Дубаи Портал претходно имаше објавено НЕДЕЛНА АНАЛИЗА, и истиот можете во целост да го проследите на следниов линк:http://localhost/?p=58378

 

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име