турцијавоенудар1

Истанбул: Утврден идентитетот на 104 лица во обидот за воен удар

турцијавоенудар1

Меѓу идентификуваните учесници има и поранешни припадници на силите за безбдност кои претходно биле суспендирани заради поврзаност со терористичката организација Fetullahci (FETO/PDY) . Извори од безбедносните сили на турција за АА соопштија дека утврден е идентитетот на 104 особи кои учествувале во овидот за воен удар во Истанбул и дека еден од нив веќе е лишен од слобода.

Турските сили за безбедност превземаат безбедносни мерки и сите 104 до сега идентификувани учесици во обидот за пуч до утринава би требало да се најдат зад решетки.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × three =