fetonapad

Ексклузивно видео од нападот на ФЕТО врз разузнавачката служба на Турција

АНКАРА (АА) – До АА пристигнаа снимките од нападот на Разузнавачката служба на Турција (МИТ) од ноќта во која терористичката организација ФЕТО се обиде да изврши државен удар. Првиот напад на Националната организација за разузнавање беше извршен од влезот на зградата.
fetonapad

Во започнатиот напад на 15 јули, ноќта во 22.00 часот, меѓу првите цели на ФЕТО беше зградата во која се наоѓаа вработените на разузнавачката служба.

Според видеоматеријалот на АА, додека траеше нападот со хеликоптер на зградата на разузнавачката служба, забележани се граѓани со турски знамиња кои доаѓаат да ја бранат зградата.

- Вработените на разузнувачката служба отворија оган од автоматско оружје

Вработените на разузнувачката служба за да ги запрат учесниците во ударот, со автоматско оружје отворија оган врз хеликоптер.

Од друга страна, на напад со хеликоптер беа изложени и подвижните возила што беа во близина на зградата на разузнавачката служба. Од паника некои од возачите ја променија насоката на движење, а други пак останаа на своите места.

Заштитено видео од емитување и размножување без дозвола на Anadolu Ajansi / Dubai-portal.com.mk
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine × = 72

%d bloggers like this: