%d0%b1%d0%b0%d0%b3%d0%b4%d0%b0%d0%b4

Самоубиствени напади во Багдад: Убиени најмалку 21 особа, повеќе од 40 ранети

Најмалку 21 особа загинале во двоен самоубиствен напад кој се случи на пазар во центарот на Багдад, објавија полициски извори.

Според информациите на агенцијата АП, а која се повикува на полициски и болнички извори, ранети се најмалку 44 особи.

Неименуван представбник на ирачкото Министерство за внатрешни работи, изјавилдека една од експлозиите била предизвикана од страна на бомбаш самоубиец, а втората бомба била поставена поранот. Сеуште никој не ја презел одговорноста за нападите.

Ирачкиот главен град честа мета е на напади, а посебно како цели се избираат места каде што се добираат поголем број на луѓе.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − 5 =

%d bloggers like this: