IMG_6455 (Copy)

(Мега фото галерија/Видео) Традиционални 19-ти зимски игри “Подгорци 2017“

И оваа година по 19-ти пат во организација на ЕД “Тишкинец“-Подгорци и ЗОК “Амбиција“- Подгорци, се одржаа традиционалните зимски игри Подгорци 2017.

Како и секоја година, така и оваа, нашата цела е младите, а се разбира и останатите жители на Подгорци, за момент да ги одвоиме од урбаните средини и преку одредени активности да ги поведиме во просторот на нашата Подгоречка планина каде низ игрите и дружењето ќе може истовремено да го почувствуваат и зимскиот амбиент, кој ни е подарен од Господ и во кој треба да уживаме, се надевма дека ваквата традиција ќе продолжи и понатаму, и во наредната 2018 да ги дочекаме традиционалните 20-ти Зимски игри.

Би сакал да им се заблагодарам на сите оние кои изразија желба денес да бидат тука со нас, и во оваа пригода да ги поканам и наредната година, да бидат дел ос следните зимки игри, како учесници, така и како организатори – ни изјави Решад Арсланоски представник на ЗОК Амбиција.

Јас би сакал да го искажам своето задоволство, што еве денес сите сме заедно, овде во пределите на оваа наша убава планина која во зимата ни нуди посебен зимски амбиент, кој не би требало да го испушти ниту еден наш жител.

Како дел од организаторите, како и секоја година, така и оваа се потрудивме да имаме и мали изненадувања се разбира во делот на зимските игри, како за најмладите, така и за оние малку повозрасните, меѓутоа не ги изоставивме и оние старите – ни изјави г-динот Шабан Адемоски, представник на ЕД Тишкинец, кој воедно на денешните зимски игри, имаше и промоција на својата прва книга позната како “Поуки од Животот“, за која книга ни вети дека наскоро ќе ни излезе во пресрет со едно негово кратко видување за тоа што била неговата инспирација за објавување на една ваква книга.

А, ние почитувани посетители на Дубаи Портал во прилог преку видео и Мега фото галерија Ви ја претставуваме денешната атмосфера од одржаните 19-ти Зимски игри “Подгорци 2017“.

IMG_6305 (Copy) IMG_6306 (Copy) IMG_6315 (Copy) IMG_6323 (Copy) IMG_6324 (Copy) IMG_6326 (Copy) IMG_6328 (Copy) IMG_6329 (Copy) IMG_6331 (Copy) IMG_6334 (Copy) IMG_6336 (Copy) IMG_6337 (Copy) IMG_6338 (Copy) IMG_6339 (Copy) IMG_6342 (Copy) IMG_6343 (Copy) IMG_6344 (Copy) IMG_6345 (Copy) IMG_6346 (Copy) IMG_6349 (Copy) IMG_6350 (Copy) IMG_6352 (Copy) IMG_6357 (Copy) IMG_6358 (Copy) IMG_6362 (Copy) IMG_6363 (Copy) IMG_6367 (Copy) IMG_6370 (Copy) IMG_6375 (Copy) IMG_6382 (Copy) IMG_6383 (Copy) IMG_6392 (Copy) IMG_6393 (Copy) IMG_6397 (Copy) IMG_6400 (Copy) IMG_6403 (Copy) IMG_6404 (Copy) IMG_6406 (Copy) IMG_6407 (Copy) IMG_6409 (Copy) IMG_6411 (Copy) IMG_6412 (Copy) IMG_6414 (Copy) IMG_6415 (Copy) IMG_6420 (Copy) IMG_6422 (Copy) IMG_6423 (Copy) IMG_6428 (Copy) IMG_6429 (Copy) IMG_6430 (Copy) IMG_6436 (Copy) IMG_6438 (Copy) IMG_6440 (Copy) IMG_6443 (Copy) IMG_6450 (Copy) IMG_6451 (Copy) IMG_6452 (Copy) IMG_6453 (Copy) IMG_6455 (Copy) IMG_6458 (Copy) IMG_6459 (Copy) IMG_6460 (Copy) IMG_6463 (Copy)dubai-portal.com.mk
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 × = twelve

%d bloggers like this: