По повод 21-ви март “Денот на Еколошката акција на младите во Македонија и доаѓањето на пролетта, во ООУ “Гоце Делчев“ – Подгорци согласно годишната програма за работа на училиштето, Еко одборот и наставниците, координирани од училишниот педагог  организираа низа на активности со учениците за одбележување на убавите поводи.

17264937_1456404037724105_355182843111244167_n

Со најмалите ученици предводени од нивните одделенски раководители беше изведена прошетка во природа со оглед на нивната возраст да ги набљудуваат првите весници на пролетта, дренот, дренот, кокичето, жуборот на поточињата, како и песната на птиците под мотото “ Пролетта пристигна – природата се буди “.

Учениците од 4-то и 5-то одделение се потрудија да го разубават училишниот двор, холот и училниците со засадување на украсни растенија и сакциски цвеќа, како и со изработка на пролетни декорации.

Под мотото: “Рециклираме, се забавуваме“ беа организирани еко работилници во кои ученици од 5-то и 9-то оддление изработија изработки од материјал кој може да се рециклира (пластика, стакло,хартија, ЦД дискови и др..). Изрботените предмети беа изложени во училишниот хол, а целта на ваквата активност е да се подигне еколошката свест, за можноста од селекција и рециклирање на отпаден материјал и воедно намалат количините на отпад.

Како крајна активност по повод одбележувањето на овој ден, се организираше и меѓуодделенски турнир во мал фудбал, што причинува особена радост и задоволство кај младите љубители на овој спорт.

Она по што овогодинешното одбележување на овој ден се разликува од минатогодишните, е тоа што овој пат имаме нова измена во концептот на одбележувањето, односно како што веќе и претходно напоменавме, тоа е активноста која се однесуваше од делот на собирање,складирање и рециклирање на отпадниот материјал, што особено предизвика внимание кај сите учесници во ова активност – ни изјави педагогот на ова училиште Весна Чаторошкоска.

Нашата годишна план програма секогаш ја исполнуваме со активности преку кои се обидуваме да додјеме и допринесеме во развојот на образованието (едукацијата, свеста и др..) на нашите ученици, и таа изобилува со разлчиност и со ваквиот концепт-содржина веќе како и што сами знаете успеваме како и секогаш, без разлика за каков празник или било одбележување станува збор.

Како и секогаш, така и овој пат, би сакала да им се заблагодарам на сите наставници од ова училиште за нивната активност и организација која заедно сво своите ученици допринесоа во реализацијата на ова активност, која веќе станува и дел од нашата годишна план програма.

17309401_1456403394390836_912385295911969385_n 17343007_1456404254390750_1646280800483595499_n 17353293_1456403524390823_2222302502273253100_n 17361749_1456403931057449_7255992932467389081_n 17361899_1456403554390820_1668544661345066395_n 17361911_1456403364390839_2861332661523997824_n 17362043_1456403321057510_238073283645779336_n 17362428_1456403684390807_6240137441137274043_n 17362445_1456404031057439_3510253061983295658_n 17362477_1456404134390762_7880922080319757049_n 17362594_1456422264388949_1735235269064224362_n 17362874_1456403584390817_9117615615636878444_n 17362935_1456403997724109_3331766607094606157_n 17424709_1456403217724187_7694556188362729477_n 17424774_1456403701057472_1259740392031153813_n 17424930_1456403627724146_5528512875225482691_n 17425119_1456403434390832_4770725057589726485_n 17425174_1456403224390853_2636982167306242883_n 17426155_1456403944390781_7672074613117641863_n 17426278_1456403921057450_4589701630082682919_n 17457270_1456403557724153_4337668083894029481_n 17457443_1456403537724155_2215248836618051208_n 17264731_1456404261057416_5213385800342838282_n

17457515_1456403994390776_1735625207886000307_n

17361715_1456403307724178_5618964183974078987_n 17362574_1456403934390782_6068655401775561521_n 17424930_1456403627724146_5528512875225482691_n 17457675_1456403784390797_3774413125272749021_n

Откажи одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име