Пожар кој вчера избувна во Подгорци непосредна близина на населбата позната како Шумадија, според извори на локалните жители ставен е под контрола, односно изгаснат, и засега за среќа потврдено е дека не е причинита никаква материјална штета, односно навремено е реагирано за негово изгаснување.

Исто така локализирањето (гаснење) на пожарот траело и во текот на вечерните часови, од страна на жителите чии домови  се наоѓале во делот кој бил опфатен со пожар.

За среќа опасноста од негово активирање е намелена имајќи ги денешните временски услови, ниска температура и појава на повремен дожд.

Сличен пожар, вчера исто така избувна и во  делот кој се наоѓа во непосредна близина, односно на неколку метри од познатата Подгоречка 17757283_1471543072876868_7375830319848246493_n горна ледина кон населба Вевчани.Официјално и тој е локализиран, а причините за нивното настанување сеуште се утврдуваат.

Откажи одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име