afp-kolac5be

РЕПОРТЕРИ НА МЕСТОТО ПАЃАЊЕ НА АМЕРИКАНСКАТА ’МАЈКА НА СИТЕ БОМБИ’, Тунелите недопрени,нема кратер, ни број на жртви

Пред 11 дена Американците на истокот на Авганистан фрлија бомба во која се наоѓаше дури 11 тони експлозив. Целта на ова бомба позната како “мајка на сите бомби“ била уништување на комплексот од тунели кој го користат припадниците на ДАЕШ, меѓутоа на десетина дена после експлозијата суште не е познато колку џихадисти се убиени.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− two = 0

%d bloggers like this: