600_1493216238nura

Чудо во Емиратите: Малата Нура добро напредува откако е родена со тежина од 600 грама

Девојче родено во 22-от месец од бременоста за време на одмор на двата нејзини родители кои се од Кувајт а дошле во Обединетите Арапски Емирати, сё повеќе зајакнува од ден во ден пишуваат арапските медиуми.
Mala Nura odlično napreduje

Бебето Нура предвреме е родено во болница во емиратот Шарјах и тежело 600 грама. Три месеци после нејзиното раѓање, 30.јануари ова година, таа тежи килограм и пол и добро напредува, отценуваат лекарите.

Предвременото раѓање дошло заради уринарна инфекција на нејзината мајка, која заради тоа била примена во болница.

Лекарите изјавиле дека неколкуте први денови биле клучни во борбата за животот на девојчето. Бебето било приклучено на посебен апарат за дишење, кој ги заштитувал нејзиниге бели дробови (гради). Сега ситуацијата е многу подобра и малата Нура веќе се подготвува за враќање дома., изјавиле лекарите.

Шансите се големи дека нема да има никакви последици, отцениле тие.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six × = 6

%d bloggers like this: