1493903096.PN9FldtHyZldsxxQ

ОСВОЈУВАЊЕ НА СВЕТОТ: Дубаи повторно на чекор пред сите!

Следниот пат кога ќе го отворете Мајкрософт Ворд, ве чека изненадување..

Дубаи е првиот град на светот кој има свој фонт. Мајкрософт Ворд нуди Дубаи фонт како опција и за сега тој достапен е во 180 земји и 23 јазици на арапски и латинично писмо.

1493903096.PN9FldtHyZldsxxQ

Владетелот на Дубаи, шеикот Мохаммед бин Рашид Ал Мактум најави дека сите делови на емиратите ќе го користат Дубаи фонтот во официјалните преписки и истакнал дека овој новитет ќе ја зголеми конкурентноста на Емиратите во областа на паметната технологија.

Доколку сакате да го превземете Дубаи фонтот бесплатно, кликнете ОВДЕ

На развојот на фонтот од јануари 2016 година работел цел тим на дизајнери, а дизајнот е инспириран рапидниот развој на Дубаи во кој живеат неколку стотина националности од светот.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven + 2 =

%d bloggers like this: