1

Промоција на песните “Овчарче“ и “ Крајна Станица“ од нашиот сограѓанин Зубер Асаноски

Почитувани, во прилог на овој пост, Ви ги пренесуваме двете најнови музички остварувања на нашиот сограѓанин (Октишанец) Зубер Асаноски.

18449616_1519297224768119_3102423777405579475_o

Станува збор за двете месни “ Овчарче“ и “ Крајна Станица“.

Автор на текстот на песната е г-динот Асаноски.

За аранжманот-музиката се погрижил Ибрахим Исламоски – Бале.

Сценска изведба: Драмско Студиот “Миладин“

Камера: Махир Демишоски, Исо Демишоски

Продукција и видеомонтажа Dubai Star Video. – Podgorci.

При изработката  на спотот, запазена е неговата автетничност, (боја на спотот ’ефект’) – (етно), како и традиционалната носија карактеристична за Торбешката етничка заедница во Македонија.

18449656_1519306834767158_1249126937017277618_oIMG_7274 18425258_1519353471429161_310364998188385547_n 18449566_1519353648095810_1003669440620988405_o18447395_1519353438095831_4883958112627070310_n

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − 6 =

%d bloggers like this: