KVADRIL

Струшките матуранти танцуваа на квадрилот

Денес, на новиот плоштад во Струга, матурантите учествуваа на матурската парада.

Тие танцуваа според концептот за годинава, во сини и жолти маички, капи и чадори.

Како и секоја година, така и оваа, преку матурската парада, младите ја пратија универзалната порака за ненасилство и мир. Струшките матуранти си посакаа среќна матура, успешно завршување на средното образование и запишување на факултетот, кој го одбрале.

Квадрилот се играше во повеќе македонски градови. (Крај)

извор: Strugaonline/ОхридПрес фото: Strugaonline
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 − = one