Вечерва, со кланањето на првата Теравија намаз, Подгорчани и официјално како и останатите муслимани ширум светот го најавија почетокот на еден од најубавите празници за сите муслимани, односно почетокот на еден мубарек месец, месец Рамазан.

Пред присутните џематлии со прочување на делови од Кур`анот беше укажано на важноста на овој благословен месец, неговата вредност, и воопшто важноста и на Кур`анот, како упатство во животот на секој муслиман.

А, ние почитувани, во прилог на ова кратка информација, низ фотографии Ви пренесуваме дел од вечерашната атмосфера од извршувањето (кланањето) на првата теравија намаз на жителите на населба Подгорци.

Притоа уште еднаш на сите припадници од исламска вероисповест да им посакаме се најдобро во предстојните рамазански денови, истите да ги поминат во благосостојба, мир, пост и постигнување на добри дела.

IMG_7931 IMG_7952 IMG_7951 IMG_7950 IMG_7949 IMG_7948 IMG_7947 IMG_7946 IMG_7945 IMG_7944 IMG_7942 IMG_7941 IMG_7940 IMG_7939 IMG_7938 IMG_7937 IMG_7936 IMG_7935 IMG_7934 IMG_7933 IMG_7931

 

Откажи одговор

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име