20170529_2_23940062_22630283_Web (Copy)

Црногорскиот пратеник, Миодраг Вуковиќ, уапсен во Русија како непожелно лице

ПОДГОРИЦА (АА) – Пратеникот на владејачката Демократска партија на социјалистите (DPS), Миодраг Вуковиќ, е уапсен во Москва, како непожелно лице во Русија. Тој е уапсен на аеродромот „Домодедово“, а потоа е депортиран за Црна Гора, јавува Anadolu Agency (AA).

Вуковиќ е уапсен во Москва како „персона нон грата“. Набрзо по неговото апсење одлучено е дека Русија ќе го депортира во Црна Гора.

Неговата дестинација не била Москва, туку транзит патувал за Минск, на парламентарниот собир на Централноевропската иницијатива.

Вуковиќ е еден од најстарите пратеници во црногорскиот парламент.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three × = 6