f43a7fec-92e8-4c96-8b16-6459c445bd33

Ријад: Пукотница во училиште, две особи убиени

Škola u kojoj se desila pucnjava  FOTO: TWITTER
За среќа, ниту еден ученик не бил присутен во тој момент, бидејќи наставата во рамките на кралскиот декрет била прекината една недела пред почетокот на месец рамазан, изјавил за Ројтерс директорот на училиштето.

Напаџачот бил ’незадоволен вработен’, изјавил Талал ал-Маиман, директор на компанијата Kingdom Holding и претседателот на Kingdom Schools која управува со ова школа, јавува Ројтерс.

Жртвите се еден државјанин на Саудиска Арабија и еден државјанин на Плестина, изјавил ал-Маиман. Наставата со одлука на кралскиот декрет прекината е една недела пред почетокот на месец рамазан.

Подетални ифнормации се очекува во текот на утрепниот ден, соопштено е од страна на локалните власти.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + 9 =