grujo-ivanov

Поради политичката криза, Македонија одбила да биде домаќин на самитот на лидери

Поради политичката криза, Македонија одбила да биде домаќин на самитот на лидери на балканските земји, на кој присуствува и германскиот претседател Франк Валтер Штајнмаер, пишуваат словенечките медиуми.

Според нивните пишувања, два месеци претходно тогашната влада на Македонија побарала да и се одземе улогата на домаќин и да се избере друга локација за одржување на состанокот на високо ниво.

На самитот во Брдо, присуствуваат претседателот Ѓорѓе Иванов и министерот за надворешни работи, Никола Димитров.

Izvor>fokus
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two × 1 =

%d bloggers like this: