IMG_8119 (Copy)

(Фото/Видео) Подгорци: Рамазанско предавање на проф.Сабахудин еф. Мамути

На покана на џамискиот одбор на населба подгорци, а во координација со ЗОК Амбиција – Подгорци, гостин во предвидените активности на џамијата на населба Подгорци, предвидени во мубарек месец рамазан, беше проф.Сабафудин еф.Мамути.

Во текот на кратката средба со присутните џематлии, г-динот Мамути пред џематлиите оддржа кратко предавање, а по тој повод,  ние Ви пренесуваме дел од неговото излагање, во кое г-динот Мамути се осврнува на моменталната ситуација на муслиманите, и проблемите со кои се соочуваат, притоа цитирајќи и делови од хадисот и Кур`анот.

По завршување на неговото предавање, во просториите на здружението ЕВЛАД -Подгорци, беше приреден заеднички ифтар, каде на г-динот Мамути од страна на представници на здружението ЗОК Амбиција- Подгорци, му беше доделено посебно признание (диплома).

IMG_8111 (Copy) IMG_8113 (Copy) IMG_8114 (Copy) IMG_8116 (Copy) IMG_8117 (Copy) IMG_8118 (Copy) IMG_8119 (Copy) IMG_8121 (Copy) IMG_8122 (Copy) IMG_8123 (Copy) IMG_8124 (Copy) IMG_8125 (Copy) 18814970_1539981742699667_8463118128727571021_o

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − 7 =

%d bloggers like this: