600_14966913851495287079trump_salman_saudijska_arabija

САД на Саудиска Арабија ќе и` продаде воен програм вреден 750 милиони долари

Американскиот Стејт Департмент ја одобри потенцијалната продажба на програма на воена обука и поддршка на Кралството Саудиска Арабија, соопшти во понеделникот Пентагон.

 

 

Donald Trump nedavno je boravio u posjeti kod kralja Salmana FOTO: EPA

Фото: Доналд Трамп при неодамнешната посета на Саудиска Арабија

Таа продажба представува продолжување на “ покривната програма за воена обука“ на Кралската авијација на Саудиска Арабија и останатите саудиски сили.

Воена агенција за безбедносна соработка, која ги спроведува продажбите на вооружувања на странски земји, соопшти дека на 2.јуни го испорачала бараниот сертификат известувајќи го Конгресот за потенцијалната продажба вредна окилу 750 милиони долари.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 7 = thirteen