20170611_2_24177606_23057260_Web (Copy)

Косово: Србите од Грачаница од изборите очекуваат подобро не само за својата заедница туку за цело Косово

ГРАЧАНИЦА (АА) – Во Грачаница денес како и во сите други косовски општини се гласа на предвремените косовски парламентарни избори, јавува Anadolu Agency (AA).

20170611_2_24177606_23057261_Web (Copy)

Во таа општина со мнозинско српско население право на глас имаат околу 22 илјади гласачи. Екипата на Anadolu Agency го посети гласачкиот центар во основото училиште “Крал Милутин” во кое право на глас имаат 8.000 запишани гласачи. Во училиштето беше забележан голем број на граѓани кои дојдоа да го остварат своето гласачко право.

Дејан од Сушица, општина Грачаница, очекува Белград и Приштина да се договар за граѓаните да живеат подобро.

„Очекувам дека овие избори ќе донесат просперитет за цело Косово, не само за српската заедница бидејќи припаѓам на таа заедница, туку и за цело Косово, дека луѓето подобро живеат, дека можат да живеат од оваа работа, да завладее владеењето на правото, конечно Белград и Косовода се договорат на луѓето да им биде подобро”, вели Дејан.

Излесноста во општина Грачаница до 11 часот изнесуваше 11,12 отсот.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = three