44345660580648

(Фото) ЕМИРАТИ: Фондацијата Зајед во хуманитарно-медицинска мисија низ Африка

Абу Даби, 6 јануари 2017 (WAM) – Египетскиот децата и постарите лица ќе бидат обезбедени со бесплатна медицинска заштита од страна на фондацијата  Зајед во активноста на Иницијативата на хуманитарна мисија во Африка.

1.2339773387747E+18

Од фондацијата е  најавено дека ќе испратат и други  хуманитарна конвои за африканските земји, како што се Судан, Египет, Танзанија, Мавританија и Мароко.

Со мобилната болница наречена  state-of-the-art ќе се обезбеди широк спектар на медицински услуги преку  волонтерски тим на истакнати лекари, изјавил д-р Адел ал Shamery,  извршен директор на Зајед Фондацијата и шеф на тимот на лекари од ОАЕ.

” Овие хуманитарни медицински мисии имаат за цел развивање  на културата на волонтерска работа, поттикнување на заеднички медицински и доброволни партнерства и овозможување на младите и во ОАЕ и Египет да придонесат за напорите кои бараат да се намали страдањето на сиромашните, особено децата и старите лица, ” додаде тој.

Тој посочи дека претходните медицински мисии спроведени од страна на Зајед фондацијата имаа корист повеќе од 500.000 деца и постари лица во Египет.

Оваа добротворна активност се спроведува во партнерство со болница во Саудиско-Германска болница,  Дар Ал Бер општество, прганизацијата позната како мобилен хуманитарен Град  и Програмата на  ОАЕ за Заедница во волонтерството.

Ова активност исто така е  во согласност со вредностите утврдени од страна на оснивачот таткото на ова фондација , Шеик Зајед бин Султан ал Нахјан, и таа стана модел за другите земји.

Мобилните болници ќе обезбедуваат креативни медицински решенија на илјадници сиромашни пациенти, вели д-р Reem Осман, хуманитарен амбасадор на ова  иницијатива.

” Најдобарите терапевтски, дијагностички и хируршки превентивни услуги ќе бидат обезбедени за сите пациенти “, додаде таа.

606305_1 35140202060026 37675956615003 44345660580648 47437279847650 large-1.9141190958142E+18 uae-741967.3230807910108E+17
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − three =