evreiptotest

(Видео) Преку 20 илјади ортодоксни Евреи на антиционистички собир во Њујорк

Спортската сала Barclays Centre, на NBA тимот Brooklyn Nets во Њујорк вчера била исполнета, ама не заради НБА натпревар. Околу 20.000 илјади припадници на еврејската хасидијска заедница пеотестирале против намерата на израелската влада да регрутира момчиња од ова заедница во израелската војска.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− three = 2

%d bloggers like this: