20170617_2_24282767_23234709_Web

Во Австралија протест против нуклеарното оружје: Не сакаме друга Хирошима

МЕЛБУРН (АА) – Граѓаните во австралискиот Мелбурн протестираа за забрана на хемиско оружје, јавува Anadolu Agency (AA).

20170617_2_24282767_23234708_Web

Меѓу демонстранти кои се собраа пред библиотеката во Мелбурн беа претежно жени. Извикуваа слогани против нуклеарното оружје.

За време на демонстрации, кои беа организирани под наслов „Жените сакаат да се забранат бомбите”, насобраните бараа нуклеарното оружје што поскоро да се отстрани од лицето на земјата.

Насобраната толпа која прошета низ градот, носеше транспаренти „Не сакаме друга Хирошима”, „Забранете ги бомбите” и „Не за нуклеарното оружје”.

Тие ја повикаа Владата на Австралија да се преземат чекори за забрана на нуклеарното оружје. Протестот траеше околу два часа.

20170617_2_24282767_23234721_Web

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − five =

%d bloggers like this: