19114053_1633756966683509_8877107789476670141_n

(Фото) Саниран и изгаснат пожарот на Струшката депонија

По повеќе часовната работа – активност околу санирањето (гасенење и затрпување) на дивата депонија која и официјално беше на удар на протести од граѓаните на Струга, заради загадувањето кое во изминатиот период го предизвикуваше, и официјално пожарот е згаснет, извшрешено е тампонирање на патот кој води до неа, како и нејзино затарпување.

Се истакнува дека со сите овие активности депонијата е ставена под контрола, доносно моментално не постои опасност од пожар, а понатаму останува прашањето за понатамошните активности кои би реализирале со нејзиното конечно решавање односно дислоцирање на остата од местото каде што моментално се наоѓа.

19113608_1633757033350169_8578555976651345087_n 19113970_1633757030016836_8454376405774574639_n 19145918_1633756956683510_4817047214985719152_n 19146113_1633756963350176_3211577661105787068_n 19149205_1633757040016835_4115969691126593904_n 19225319_1633757086683497_8852610130920799351_n 19225825_1633756960016843_1021658578654434894_n 19274984_1633757036683502_1344552993747694081_n

Фото:фејсбук/Р.Т
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 9 = zero

%d bloggers like this: