Untitled

ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО : Џемајлоски уште пред четири години укажа на проблемот со Струшката депонија.

Имајќи го во предвид настанот кој во изминативе неколку денови беше поврзан околу загадувањето од страна на струшката депонија, решивме да издвоиме еден инсерт од видео на едно наше интервју со г-динот Мевмед Џемајлоски, пораншен пратеник во Македонскиот парламент, кој покрај проблемите во населба Подгорци и односот на тогашната Општина Струга кон ова населба, во нашето интервју реализирано на 31.12.2013 година укажува и на еден од најгорливите проблеми со кои град Струга ќе се соочи и се соочи во изминативе денови, а на што претходеа протести на здруженија во град Струга, и расправи во Собранието на Република Македонија.

Што значи дека, доколку уште тогаш, односно пред неполни 4 години се пристапеше кон решавање на овој проблем, Стружани и жителите на околните населби денес немаше  да бидат соочени со  сериозен  проблем кој се провлекува неколку години нананзад.

Линк од целосното видео : https://www.youtube.com/watch?v=_CR3DgblvZU

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 + one =