После завчерашниот пожар кој избувна на депонијата за одлагање на отпаден материјал на населба Подгорци и ставање на истиот под контрола, врз основа донесената одлука на Месна Самоуправа од состанокот одржан веднаш после состојбата како и утврдување на причините и изнаоѓање на соодветни решенија за состојбата на ова место предвидено за одлагање на смет, денес и официјлано беше превземена активност на затрпување на истата со (тампон) со што привремено ќе се овозможи спречување на понатамошно предизвикување на пожар, односно палење на отпадниот материјал кој се одлага на ова место и обезбеди доволен простор за понатамошно нормално и непречено одлагање на ѓубре и ставање на истата под контрола.

19642305_1571692272861947_225507099748652582_n

Од Месната Самоуправа, апелираат сите граѓани, особено до сите превозници ( трактористи ) кои вршат одлагање на отпаден материјал истиот да го вршат на соодветен начин, односно отпадот да не го оставаат пред (влезот)  и во средината на депонијата, со што би се попречувало понатамошно правилно распоредување (истовар) на отпадниот материјал кој секоја недела се собира од страна на Месната Самоуправа, а од друга страна и во случај на самозапалување имајќи ги во предвид високите температури, полесно да се овозможи влез и поефикасно гаснење на пожарот од страна на против пожарните екипи доколку дојде до појава на пожар.

19601376_1571692442861930_5230317663194704722_n  19642401_1571692639528577_3131638658752060733_n 19642465_1571692579528583_1987533995572625439_n 19642563_1571692389528602_8870134350597688484_n 19656952_1571692332861941_3093255846255389163_n  19657401_1571692032861971_6883389506430515896_n 19665147_1571692169528624_4632718655247738900_n 19665412_1571692509528590_2900897992770412771_n

1 коментар

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име