19598789_1573347436029764_504017937100593026_n

Џемајлоски за Дубаи Портал: Во контекст на реализација на проектите

Имајќи ги во предвид потребите од реализација на голем број инфраструктурни објекти кои недостасуваат во нашиве населби, а кои исто така се неопходни за нормално функционирање за една населба, редакцијата на Дубаи Портал одлучи  да истражува кои сё проекти недостасуваат, а кои се започнати и оставени како такви и колкава е нивната значајност за населбите во нашиов регион.

За таа цел одлучивме наш прв соговорник да биде г-динот Мевмед Џемајлоски, поранешен пратеник на Партијата за Европска Иднина (ПЕИ) во собранието на Република Македонија,  кој во период од 2011 до 2014 година со поднесувањето на амандманите, заедно и со преостанатиот дел на пратеничката група ,бараше одобрување на финансиски средства од буџетот на Р.Македонија за реализација на неопходните инфраструктурни објекти кои недостасуваат во населбите кои ги претставуваа односно ги застапуваа потребите на граѓаните кои им ја дадоа довербата..

Во прилог на нашиот разговор (интервју) Ви презентираме и примероци (фотокопии) од поднесените амандмани во период од 2011 до 2014 година.

Архива на видеа:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 22 23 25 26 27 28
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four + = 9

%d bloggers like this: