thumbs_b_c_79e1c5e3abee768759fcb68d08c58f8c

Сердар Асан од Македонија, прв во стрелаштво на традиционалните игри во Турција

КАХРАМАНМАРАШ (АА) – Заврши 2. Меѓународен фестивал на традицонални игри Туркоглу Авасим во Кахраманмараш, Турција, каде што Сердар Асан од Македонија го освои првото место во стрелање од 20 метри, јавува Anadolu Agency (AA).

Фестивалот траше три дена, а беше организиран од страна на Општината Туркоглу, и локалните власти, Здружението Туркоглу Авасим за традиционално стрелање и Фондот за промовирање при канцеларијата на премиерот на Турција.

Во рамките на натпреварите, натпреварувачите присуствуваа во дисциплините борење, стрелање, фрлање копје и стрелање од коњ, а Сердар Асан од Македонија го освои првото место на почетното стрелање од 20 метри.

Добитниците беа наградени со трофеи и медали од страна на локалните власти.

На фестивалот натпреваруваа околу 1.100 спортисти од Македонија, Азербејџан, Бугарија, Иран, Хрватска, Велика Британија, Германија, Грција, Италија, Казакистан, Малејзија, Мексика, Монголија, Холандија, Полска и Украина.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + 5 =

%d bloggers like this: