палестина

ЗАПАДЕН БРЕГ: Израелските сили приведоа 12 Палестинци

Веб порталот на  израелскиот веник Ерусалим Пост објавил дека во ноќната операција на полициските сили на израелскиот режи, и тајната служба Шинбет ширум палестинската територија на Западниот брег на реката Јордан приведени се најмалку 12 Палестинци.
Израелските полициски власти соопштиле дека седуммина се приведени заради сомневање дека се поврзани со последните настани и операцијата против израелските војници.

Истиот извор објавил дека на неколку локации биле пронајдени неколку количини на оружје, а дека во една работилница исто така биле пронајдени неколку парчиња на огнено оружје.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ five = 8