890129832416

Аеродромот во Дубаи во првата половина на 2017 година прифатил и обработил 43 милиони патници .

Дубаи,  (WAM) – Патнички сообраќај на Дубаи Меѓународниот аеродром (DXB) ја надмина бројката од 43 милиони патници во првата половина на 2017 година, според извештајот на сообраќај издаден денеска од страна на операторот на Дубаи аеродромите.

 23754306846300

Во текот на првите шест месеци, во однос на  другите земји на листата на прифатени и обработени патници ,( вкупен обем на патници) следуваат:  Индија, со 5.943.359 патници,  Саудиска Арабија, Велика Британија со 3.064.172 патници, Пакистан и САД со 1.561.559 .

Севкупно, DXB ареродромите прифатиле 43.054.268 патници во текот на првата половина, за  6,3 отсто во споредба со истиот период во 2016 година, кога на аеродромот прифати 40.507.251 патници. Вклучен сообраќај во јуни достигна 6.084.674 во споредба со 5.857.503 во текот на истиот месец минатата година, до 3,9 отсто. Релативно скромен раст е забележан е во текот на светиот месец Рамазан, бројката на посети традиционал малку опаѓа некаде околу август, за подоцна околу октомври да започне да бележи раст во посетите.

“Задоволни сме со растот во првата половина од ова година, а наплив, односно зголемување на бројот на патници на патници се очекува да се појави на крајот на учебната година, празниците и некаде околу октомври , условите на нашиов аеродром ги подобруваме,  и очекуваме дека бројката ќе биде зголемена, заради што имаам и располагаме со соодветен капаците за прифаќање. Ќе продолжиме да се фокусираме на подобрување  на квалитетот на услугите на DXB аеродромот со донесување на нови искуства и услуги за да се вклучат и бидатзадоволство на нашите клиенти “, изјавил Пол Грифитс, извршен директор на Дубаи аеродроми.

WAM/Rasha Abubaker
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 × = one

%d bloggers like this: