иранпротести

ТЕХЕРАН: И народот на Иран на протести за подршка на муслиманите во Палестина и Мијанмар

Верниците кои во петокот извршија џума намаз во Техеран и другите градови ширум Иран одржале мирни протести во текот на ги осудија последните злосторства над муслиманите на окупираните Палестина и Мијанмар.

Учесниците на овие судири извикувале разни слогани како “ Смрт за Израле!“,“ Одбраната на Палестина е наша чест!“, “Сите се бориме за ислам!“,“Геноцидот во Мијанмар представува американски заговор!“,“Смрт за ционистите, смрт за Анлија, смрт за Америка, смрт за предавниците на Ал Сауди (Саудска Арабија)“, и на тој начин го дигнаа својот глас против империјалистите барајќи од муслиманите зајакнување на единството во односот на империјалистите.

На крајот од мирните протести прочитано е соопштение со седум ставки во кои се осудени сите злосторства над палестинската нација и неодамнешното немилосрдно убивање на муслаиманите во џамијата Ал Акса како и убивањето на невиното и недолжно муслиманско население на Мијанмар од страна на радикалсните расисисти.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × = nine

%d bloggers like this: