medium-45714559798052

ЕМИРАТИ: Црвената полумесечина дистрибуира нова помош за Јемен

Хадрамаут, (WAM) - Црвена полумесечина на Емиратите и Регулаторната комисија за енергетика, денеска започна со дистрибуција на нови резерви на помош во храна за сиромашните семејства со ниски приходи и за лица со хендикеп во регионите на Хами и Шихр во Источен Хадрамаут.

Заменик-шеф на Регулаторната комисија за енергетика во Јемен изјави, дека процесот на дистрибуција, започнат од страна на  Црвената полумесечина на Емиратите има за цел  помош за помош на ранливите луѓе во Јемен, притоа истакнувајќи дека локалните власти во Хадрамаут исто така ќе и` се помогне во нивната реконструкција на чпредвидените инфраструктурни објекти преку разни хуманитарни мисии, од кои имаат бенефити ќе имаат  илјадници локални жители.

Преку својата хуманитарна рака, Регулаторната комисија за енергетика, на Обединетите Арапски Емирати во својата план програма има за цел подигнување на голем број на хуманитарни проекти и активности за реконструкција  за обнова на земјата по штетата предизвикана д припадниците на шиитската милиција Хутите.

WAM / Хасан Башир
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + 5 =

%d bloggers like this: