хп

17 американски цркви започнаа со бојкот на компанија ХП заради нивната подршка на Израел

Меѓународното движење “ Бојотирајте го Израел“ БДС издаде соопштение во кои потврди дека 17.американски цркви ја потпишале петицијата за бојкот на израелскиот режим и одбиле да работаат со компанијата ХП која го подржува изрелскиот режим во изградба на доселенички кампови на окупираната палестинска територија.

Истото движење објави дека наведена групација на американски цркви им се придружува на сите претходни постигнати резултати на меѓународното движење Бојкотирајте го Израел и дека ја подржува акцијата на бојкотирање на израелскиот ционистички режим.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 + = fifteen

%d bloggers like this: