јордан парламент

Ќе го протера ли Јордан израелскиот амбасадор?

Портпаролот на владата на Јордан Мухаммед ал Му`мнини потврдил дека 84 членови на парламентот потпишале петиција во која бараат протерување на израелскиот амбасадор од Аман и изјавил дека овде ќе постапува според законот и во склад со јасните закони-показатели.

Јорданскиот дневен весник Ел Дестур објавил дека Ел Му`мини изјавил дека јорданската влада сеуште официјално не и сериозно не го анализирала прашањето за протерување на амбасадорот на израелскиот режим од Аман, ама дека ова барање до членовите на парламентот на Јордан ќе биде проследен на надлежното министерство кое таа тема ќе ја анализира во рамките со дипломатските и демократските стандарди.

Ел Му`мини изјавил дека по пат на медиумите ќе соопшти било каква одлука која ќе биде усвоена во однос ова прашање.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + three =

%d bloggers like this: