IMG_7295

(Видео/Фото) ДУБАИ ТВ: Свечено отворена “НУР“-Џамија – Требиште

После осум годиишни активности за изградба и ставање во употреба на новата џамија за потребата на верниците на населба Требиште, и официјално преку свеченост на 15.08.2017 година, ова долго очекувана џамија ги отвори вратите за своите верници и гости.

На свечесноста, покрај представниците на Муфтивството на Македонија, џамискиот одбор, имами од околните населби, предтставници на општина ( граданачалкници), лица од верскиот живот на Македонија, жителите на населба Требиште како и гостите од другите краеви на Македонија, свеченоста беше збогатена со присуството на познатити имам и хафиз Азис Алили, пропратен и со представниците на хорот Иса Бег од Нов Пазар.

Џамијата беше отворена со најавувањето на почетокот на полден намаз, каде што заеднички со сите преостанати гости беше клањато во преубавите простории, за на крај добрите домаќини на населба Требиште преку домашно традиционално подготвениот ручек уште еднаш покажат своето гостопримство.

Во прилог Ви го пренесуваме забележаното видео каде преку излагањето на учесниците на оваа свеченост ќе се запознаете со сите детали и информации поврзани со ова Аллахова куќа.

А, ние уште еднаш на представаниците на Општина Мавровo и Ростуша како и представниците на џамискиот одбор да им се заблагодариме на поканата да бидеме дел од ова убава свеченост, и ова Аллахова куќа преку видео и фотографија ја пренесеме поблиску до Вас.

IMG_7321 IMG_7318 IMG_7316 IMG_7315 IMG_7306 IMG_7305 IMG_7304 IMG_7300IMG_7298 IMG_7297 IMG_7296 IMG_7295 IMG_7292 IMG_7286 IMG_7269 IMG_7232IMG_7228 IMG_7227 IMG_7222 IMG_7202 IMG_7184 IMG_7171 IMG_7168 IMG_7167IMG_7166 IMG_7162 IMG_7152 IMG_7136 IMG_7130 IMG_7116 IMG_7110 IMG_7108IMG_7104 IMG_7100 IMG_7099 IMG_7091 IMG_7090 IMG_7088 IMG_7085 IMG_7079IMG_7139 IMG_7232 IMG_7401 IMG_7072 IMG_7424 IMG_7422IMG_7362 IMG_7357 IMG_7352 IMG_7339 IMG_7338 IMG_7336 IMG_7330 IMG_7327 IMG_7416 IMG_7415 IMG_7410 IMG_7405 IMG_7401 IMG_7399 IMG_7396 IMG_7394IMG_7392 IMG_7391 IMG_7390 IMG_7388 IMG_7386 IMG_7382 IMG_7368 IMG_7363
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 1 = five

%d bloggers like this: