Подгорчани, и не би биле подгорчани, доколку секоја година на себе си својствен начин не му посакаат добредојде на еден од нашите најсветли празници Курба Бајрам.

IMG_7736 (Copy)

И токму денес на ден Арифе, кога нашите хаџии предстојуваат на Арефат и го очекуваат утрешниот ден, почеток на Курбан Бајрам, така и кај нас група на наши сограѓани со изработката на познатата традиционална алва, решија да го прослават одов ден Арифе, и се разбира да му ги отворат вратите на предстојниот и светол празник на муслиманите Курбан Бајрам.

На овој начин сакаме да укажеме на почитувањето на нашите празници, кои ни доаѓаат во пресрет, се разбира денес е Арифе, а утре ни доаѓа Курбан Бајрам, од тука на сите припадници на исламската вероиспивест би сакале да им посакаме се најдобро во иднина, багосостојба, мир, убавина и се што миже да му се посака на еден брат, сосед, роднина и пријател. Исто така да ги поздравиме и нашите пријатели, браќа, и роднини кои се надвор од нашиве населби да им го честитаме Курбан Бајрам и да им посакаме се најдобро, и иншала и тие следниот празника, да ни бидат тука покрај нас, – ни изјавија Подгорчаните кои со радост и мерак ја подготвуваа овогодинешва традиционална алва.

А, ние почитувани во продолжениe на ова информација, Ви пренесуваме дел од регистрираните фотографии и видео.

IMG_7739 (Copy) IMG_7740 (Copy) IMG_7751 (Copy) IMG_7756 (Copy) IMG_7758 (Copy) IMG_7761 (Copy) IMG_7764 (Copy) IMG_7765 (Copy) IMG_7767 (Copy) IMG_7770 (Copy) IMG_7771 (Copy) IMG_7772 (Copy) IMG_7775 (Copy) IMG_7776 (Copy) IMG_7777 (Copy) IMG_7779 (Copy) IMG_7781 (Copy) IMG_7784 (Copy) IMG_7785 (Copy) IMG_7786 (Copy) IMG_7788 (Copy) IMG_7789 (Copy) IMG_7790 (Copy) IMG_7791 (Copy) IMG_7792 (Copy) IMG_7794 (Copy) IMG_7798 (Copy) IMG_7801 (Copy) IMG_7802 (Copy) IMG_7805 (Copy) IMG_7806 (Copy) IMG_7811 (Copy) IMG_7816 (Copy) IMG_7817 (Copy) IMG_7819 (Copy) IMG_7821 (Copy) IMG_7822 (Copy) IMG_7823 (Copy) IMG_7824 (Copy) IMG_7825 (Copy) IMG_7829 (Copy) IMG_7830 (Copy) IMG_7831 (Copy) IMG_7832 (Copy) IMG_7833 (Copy) IMG_7834 (Copy) IMG_7835 (Copy) IMG_7836 (Copy) IMG_7837 (Copy) IMG_7839 (Copy) IMG_7840 (Copy) IMG_7841 (Copy) IMG_7842 (Copy) IMG_7847 (Copy) IMG_7849 (Copy) IMG_7853 (Copy) IMG_7855 (Copy) IMG_7861 (Copy) IMG_7865 (Copy) IMG_7867 (Copy) IMG_7881 (Copy)

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име