2592635285786

(WAM) ОАЕ: Human Appeal International дистрибуира вода и сок за градежните работници во Ajman

АЏМАН, 7 септември, 2017 г. (WAM) – Human Appeal International, HAI, во емиратот  Аџман започна хуманитарна иницијатива за обезбедување на вода и сок на илјадници работници на многу градилишта во овој емират.

 6155816327424

Калед Абдулхабаб Ал Кеџа, извршен директор на ХАИ, објасни дека иницијативата е дел од хуманитарните иницијативи на ХАИ и проекти кои ги исполнуваат директивите на претседателот Неговото височество Шеик Калифа бин Зајед Ал Нахјан за назначување на 2017 година како Година на давање и солидарност со Кампања на Министерството за човечки ресурси и кампања за имунизација за забрана на работа за време на пладне, под сонце (Високи температури) во изложените подрачја.

Тој, исто така, истакна дека иницијативата, која им помогна на стотици работници во Ал Џурф, Ал Нуамиа и Ал Саван во Аџман, ја потврдува улогата на ХАИ во унапредувањето на општествената одговорност преку обезбедување на оваа хуманитарна услуга за градежните работници, кои претставуваат важен дел од општеството.
19469593067058
Ал Кеџа истакна дека ХАИ има за цел да продолжи со организирање на многу хуманитарни иницијативи кои ги зајакнуваат вредностите и културата на соработка и солидарност, за поддршка и помош на членовите на заедницата од различни сектори.

WAM / Tariq alfaham
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − 5 =

%d bloggers like this: