Untitled

(Видео) Делови на Емиратите, Раш Ал Хаима, Фуџиира и Шарџа зафатени од пороен дожд

Нестабилните временски услови ќе продолжат до недела

Како што и во изминатите денови беше најавено од страна на Националниот центар за метеорологија и сеизмологија (НЦМС), пороен дож започна да ги зафаќа одредени делови на емиратите од вчера утрината, станува збор за  емиратите Раш Ал Хаима, Фуџиира и Шарџа.

Додека центрите на одредени градови на ОАЕ  се соочуваат со генерално топли услови, региони како што се Вади Ал Ќор, Шавка, Вади Ал Хело и Калба се соочија со поројни дождови. Видеата споделени од Центарот за метерреологија ги покажуваат како жителите дури и излегуваат од своите возила за да уживаат во врнежите. Некои, исто така, земаа фотографии.

Прогнозите  велат: “Нестабилните временски услови и дождот, особено се предвидени во текот на викендот, до недела од страна на Националниот центар за метеорологија и сеизмологија (NCMS). Облаците ќе се формираат во некои источни области, станува конвективен понекогаш попладне, може да се поврзе со врнежи од дожд.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + three =

%d bloggers like this: