medium-3249221595970

(WAM) Црвената полумесечина на Емиратите обезбеди помош за муслиманите во Мијанмар

АБУ ДАБИ, 9 септември, 2017 (WAM) – Во согласност со директивите на претседателот Неговото Височество Шеикот Калифа бин Зајед Ал Нахјан, потпретседател, премиер и владетел на Дубаи, неговото височество Шеик Мохамед бин Рашид Ал Мактум, Неговото Височество Шеик Мохамед бин Зајед Ал Нахјан, принцот од Абу Даби и заменик-врховен командант на вооружените сили на Обединетите Арапски Емирати, како и следењето на Х.Х. Шеик Хамдан бин Зајед Ал Нахјан, претставник на владејачката во западниот регион и претседател на Кралската полумесечина на Емирати, РКЕ , РКЕ обезбеди итна помош за раселените Рохињи, кои бегаат од трагичните настани и насилството во Мијанмар.

Помошта дадена од страна на РКЕ е дел од нејзините напори да им се помогне на раселените Рохинџија муслимани да ги надминат нивните сегашни околности и да им дадат хуманитарна помош, врз основа на хуманитарната грижа на Обединетите нации за лицата со непривилегирани лица ширум светот, како и грижата за животот на луѓето погодени од вооружените конфликти и природни катастрофи.

ЕРЦ е подготвена да обезбеди хуманитарна и хуманитарна помош за оние кои најмногу имаат потреба од целиот свет без никаква дискриминација, како и нејзините придонеси за олеснување на малцинството Rohingya особено жените и децата и им помагаат на оние кои се засегнати во Мјанмар.

WAM / Rola Alghoul / MOHD AAMIR
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − 4 =

%d bloggers like this: