руски дрон

(Фото) Руски дрон падна во Донбас

- Вчера, утрината, “Орлан“ паднал сам заради технички дефект на системот. Тој одговара на моделот кој се произведува во Русија – се потврдува во соопштението.

Оклопот и моторот на дронот се од руско производство, додека електрониката е од Тајван, се додава во соопштението.

дрон3 дрон4

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three × = 27

%d bloggers like this: