ерц-јемен

ОАЕ реконструира и повторно отвори четири нови училишта во Шабва, Јемен

ШАБВА, 21 септември, 2017 година (WAM) – Четири училишта во регионот на Шабва во Јемен повторно беа отворени вчера по нивното обновување и реновирање од страна на Црвената полумесечина на Емирати, како дел од тековните проекти на организацијата за реконструкција на виталната инфраструктура и објекти во земјата, особено во образованието и здравството.

Училиштата се Ацзан средно училиште за момчиња, Основно училиште Ацзан за момчиња и девојки и Хафса основно училиште.

Мохамед Саиф Ал Мухаири, раководител на РКЕ во Шабва, рече дека како приоритет, ЕРЦ ги фокусира своите напори за подобрување на образовните капацитети во сите области низ цела Јемен за да обезбеди соодветна средина за учење за учениците. Тој додаде дека голем број слични проекти за развој на здравството и образованието се во тек во провинцијата.

Официјалните претставници во образованието во Шабва изразија благодарност за напорите на ЕРС и на Обединетите Арапски Емирати за хуманитарната улога во ублажувањето на страдањата на луѓето од Шабва.

Извор: WAM / Rasha Abubaker /
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × = 72

%d bloggers like this: