2

(Фото) WAM: Авио групацијата Етихад донираше школска опрема за сириски деца-бегалци

АБУ ДАБИ, 28 септември, 2017 година (WAM) – Авиокомпанијата Etihad Aviation Group (ЕАГ) донираше школска опрема за да им помогне на илјадници сириски деца-бегалци во ОАЕ-Јордан, бегалски камп во Мрајеб Ал Фрај, во Јордан.
3
Висока делегација го посети кампот за да ја презентира донацијата, на чело со Калед Ал Мехари, високи потпретседател на “Аихаби Хаб”, на која присуствуваше Хамад Ал Шамси, член на одборот на ЕАГ.

Донацијата на Црвената полумесечина на Емирати, која содржи повеќе од 2.500 школски торби , како и целокупен канцелариски материјал, ќе имаат корист децата на возраст од 5 до 12 години, од кои некои од нив првпат почнуваат со школување за оваа година. Etihad Aviation Group направи донација преку серија на волонтерски настани во Абу Даби, вклучувајќи го и својот шести годишен Рамазански хуманитарен фудбалски турнир.

Калед Ал Мехаирби, кој исто така е претседател на Спортскиот и социјалниот комитет “Етихад ервејс”, рече: “Како национална авиокомпанија на Обединетите Арапски Емирати, ние сме посветени на помагање на оние што имаат потреба. Во духот на Годината на доделување, оваа донација претставува грижата и великодушноста на нашите доброволци на персоналот, како и пошироката заедница во Абу Даби, кои учествуваа во нашите иницијативи за поддршка на глобалното образование.

“Ние сме многу горди што можеме да им помогнеме на овие ученици да продолжат со нивните студии и да се надеваат дека нашата посета ќе помогне да се подигне свеста за важноста на образованието на децата.Брза благодарност им се допаѓа на сите партии кои ја поддржаа оваа донација, вклучително и Емирати Црвената полумесечина, амбасадата на Обединетите Арапски Емирати во Јордан и тимот на Етихад ервејс во Јордан “, изјави Ал Мехарби.

1 2  4

WAM / Tariq alfaham
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × = 72

%d bloggers like this: