grabez

(Видео) Спречен најголем грабеж на светот. Од куќа до банка ископале тунел долг пола километар

Портпаролот на Криминалистичката истражна канцеларија Фабио Пинхеиро Лопес изјави дека група која планирала грабеж и изнајмила куќа оддалечена 500 метра од подружницата ја следеле три месеци.

Лопес додал дека акцијатаја организирале кога забележале дека бандата завршила со копање на тунел до подружница во Сао Паоло.

- Планирале да украдат нилијарда бразилски реали ( околу 317 милион долари). Доколку успееле тоа би бил најголем грабеж на светот – изјавил Лопес.

Групата на тинелот и осветлувањето на тунелот потрошила речиси четири милиони реали ( 1.3 милион долари). Поедини членови на групата 2005 година ископале тунел долг 75 метра и од Централна банка во Форталези украле 70 милиони долари.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five − = 1

%d bloggers like this: