20171005_2_26111841_26508363

(Фото Галерија) ИНДОНЕЗИЈА : Спектакуларна воена парада по повод Денот на армијата

По повод празникот Ден нананционалната армија во Индонезија денес се одржува спектакуларна воена парада.

Индонезиската армија дена го прославува 72.роденден,а по тој повод организиранае воена смотра во пристаништетот Pantai Indah Kia во градот Чилегон.

Во текот на спектакуларната парада представени се околу 190 борбени системи, вклучувајќи го и најновиот арсенал со кој располагаат индонезиските копнени, воздушни и поморски сили.

Најмногу внимание на присутните го привлеке турско-индонезиските тенкови Каплан, како и акробатските летови на индонезиските пилоти.

20171005_2_26111841_26508344 20171005_2_26111841_26508345 20171005_2_26111841_26508346 20171005_2_26111841_26508347 20171005_2_26111841_26508349 20171005_2_26111841_26508351 20171005_2_26111841_26508352 20171005_2_26111841_26508353 20171005_2_26111841_26508354 20171005_2_26111841_26508355 20171005_2_26111841_26508356 20171005_2_26111841_26508358 20171005_2_26111841_26508359 20171005_2_26111841_26508361 20171005_2_26111841_26508362 20171005_2_26111841_26508363 20171005_2_26111841_26508364 20171005_2_26111841_26508365 20171005_2_26111841_26508366

Извор:radiosarajevo/foto>AA

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 1 = nine

%d bloggers like this: